Hvad er Øster Vedsted?

Øster Vedsted

– en lille, dejlig landsby, der læner sig op ad nordens ældste by

Den største seværdighed i Øster Vedsted er Quernstenen, der ligger ved åslyngen i Ribe Å, som passerer Øster Vedsted mod vest.

  • Der er 2, 5 km til centrum i Ribe
  • 6 minutter i bil. Til fods er der 2, 3 km. Det tager ca. 34 min.
  • Der bor ca. 1100 mennesker i alle aldre i Øster Vedsted, 830 af dem er over 18 år
  • Der er ca. 450 husstande
  • 142 husstande støtter i 2011 fællesskabet som medlemmer af Fællesrådet, som er en paraplyorganisation, der koordinerer samarbejdet mellem foreninger og offentlige myndigheder
  • 132 husstande støtter i 2011 fællesskabet som medlemmer af Øster Vedsted Forsamlingshus

Vi bor i grønne omgivelser og nyder hver dag den dejlige landlige ro, som så mange travle mennesker drømmer om. Øster Vedsted ligger på Marguerit-ruten, så alle der søger mod Vadehavet og Mandø ad Danmarks skønneste vejstrækninger kommer forbi her.

Boligerne i Øster Vedsted er en blanding af moderne parcelhuse og ældre landlig bebyggelse. Det nyeste kvarter er Granly-udstykningen. En ny udstykning med 9 boliger er på vej i samme områdej. Der findes også et mindre, men voksende erhvervsområde, hvor både små og store virksomheder er etableret. Der er fortsat erhvervsgrunde til salg i den seneste udstykning af erhvervsområdet ved byens indfaldsvej mod øst.

Vi har en integreret instituition med både vuggestue og børnehave, som hedder Kaskelotten. Vi har også en fritids- og undomsklub, som holder til i nyrenoverede klublokaler i Forsamlingshuset. Børn fra Øster Vedsted går på Vittenbergskolen, som kan nås ad en sikker stiforbindelse på ca.10 minutter på cykel. Vi har også et livligt fritids- og foreningsliv med Idrætsforening, FDF, 3 grundejerforeninger og et forsamlingshus.

Du er altid velkommen i Øster Vedsted
Venlig hilsen
ØSTER VEDSTED FÆLLESRÅD
– styrke gennem fællesskab